fredag den 14. maj 2010

Binær og Open Line Bonus Plan

Inden for mlm er der normalt to typer bonus planer, Binær og Open line. En bonus plan er en den måde man får udregnet sin løn på.

Til højre ser vi den Binær opbygning. Forstil dig at hver prik er en person. Ham i toppen har en højre og venstre side. Der er mange fordele ved den opbygning, men der er også ulemper.

For det er nemmere at forstå systemet, siger vi at i dette tilfælde har personen i toppen skaffet alle i netværket.

Som alle mlm firmaer får man løn af den omsætning der er i netværket. Lad os sige at alle omsætter for 1000 kr. (det er nemt at regne med) Det vil sige at der bliver omsat ialt, for 7000 kr. Ham i toppen har købt for 1000 kr og de vare han køber kan han sælge med måske 30 % rabat = 300kr.

Men da han har skaffet 6 personer og undervist dem i produkter og bonusplanen m.m., får han også en lille procent del af deres omsætning. Normalt ligger den på 10-15 %, men lad os sige 10%. Men han får ikke 10% af alle, men kun 10% af den mindste side. Det vil sige han får 10% af 2000kr = 200 kr.
Det vil sige lønnen er 200+300 = 500 kr.

Ulempen ved dette system er at man kan have en meget stort og en meget lille side. Men man bestemmer selv hvilken side, man placere personerne i.

Men en stor fordel er at personer oven over placere tit personer under dig så su skal ikke selv bygge hele forretningen men får hjælp.

Der går mange rygter om at det er den person i toppen, som tjener mest og det vil jeg gerne vise et eksembel på her . I dette tilfælde har 3 led (kunne også være led nr. 250) fundet 4 personer som han har placeret i venstre side. Men han har også placeret en i højre. Højre side er det man kalder fælles benet.

Ham i toppen har nu 10 personer i højre side, men stadig kun 2 personer i venstre og derfor er han løn, stadig 500 kr.

Ham med de fire i venstre side får 300 + 10% af 4000 kr = 700 kr.


Det vil sige at den der laver mest også er den som tjener mest, hvilket beviser at påstanden om den i toppen tjener mest, ikke stemmer.

Det er den simple forklaring på Binær bonusplan men det skal siges at tit bliver bonusen suppleret med andre bonus. Men det kommer an på hvilken mlm firma der er tale om.



I Binær system får man bonus i mange led, men ikke uendelig Alt efter selskab kan det stoppe med fx. 10% af 200000 Euro men så starter man forfra og så skal man ikke glemme de andre bonus tillæg. Men det er meget forskellig fra selskab til selskab.

En anden fordel er at man kun bygger en to sider. Man arbejder i dybten og hjælper sine teampartnere, hver gang man finder en ny, som ønsker at arbejde med forretning.

Af dem jeg kender til er der tale om fx. Agel, Monavi, Xocai og BerryEn.




Lad os kikke på Open line bonus plan.


Vi tager udgangs punkt i Fru Rød. Open line er op bygget som en stjerne.
Det betyder at har man sat 5 (gul) personer igang, skal man arbejde med alle 5. Man kan sige man ikke får 2 ben men får 5 ben.


Det vi sige at hver gang Rød finder en ny person bliver det en ny gren, som hun skal arbejde med. Fordelen ved dette system er at man normalt får en højre procent sats. Vi snakker om 0-21 % af sit netværk. Typisk hvis rød er blevet Manager så får hun maks procent, af en ny startet. Men i praksis snakker vi om 10-15 procent.

Man får bonus af alle og ikke kun det svage ben, men problemet er at ingen starter på højeste trin, så tit kommer mange til at ligge på en af de laveste trin. Man får ikke procenter af en som ligger på samme trin. Det betyder at hvis man ligger på trin to og en person man har startet op også ligger på trin 2, så er det ham oven over som får bonus af dem begge. Man får dog en ekstra bonus, når begge ligger på højeste trin men man skal først derop.

Netop fordi man kan overhale den man er tegnet op af eller hvis man har en højere omsætning i sit team så er det også muligt at få en højere løn end nogen der startede flere år i forvejen så heller ikke her er der tale om den der ligger i toppen tjener mest.


Grøn og blå har ikke nogen økonomisk fordel i at hjælpe på tværs. Men der er dog tit hjælp at hente, fordi folk som bygger netværk næsten altid er åben og hjælpsomme.

I Open line får man kun bonus af 4-5 led alt efter selskab. Der er også forskellige bonus tillæg. Fx. kan det være en rejse, hvis man opnår en vis omsætning inden for en vis tid.

Jeg kan bedst li den Binær bonus plan og derfor er jeg selv i BerryEn. Hvis du vil høre om hele bonusplanen, som i alt har 10 trin så er du velkommen til at give besked. mail

Ingen kommentarer:

Send en kommentar